Potrebujeme:
1 väčšie horné morčacie stehno
100 g údenej slaniny
750 g kyslej kapusty
1 veľká cibuľa
2 strúčik cesnaku
1,5 dcl bieleho vína
4 PL olivového oleja
½ ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
1 ČL mletej červenej papriky
1 ČL mletej rasce
POSTUP:
- Pripravíme si marinádu. Zmiešame olej, soľ, ml. čierne korenie, ml. rascu, ml. papriku a lisovaný cesnak.
- Morčacie mäso namarinujeme z oboch strán a necháme odležať aspoň 1 hodine v chladničke.
- Slaninu si nakrájame na malé kocky, ktoré orestujeme na panvici. Po chvíli pridáme na jemno nakrájanú cibuľu. Na koniec pridáme scedenú kyslú kapustu. Premiešame, osolíme a preložíme na hlboký plech.
- Pripravenú kapustu so slaninou rovnomerne podlejeme bielym vínom. Na ňu položíme namarinované morčacie stehno kožu dolu.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu. 15 minút pred koncom stehno otočíme kožou nahor a dopečieme ho na 200 °C do chrumkava.
Čas na prípravu: 1 h 10 min. + 2 h marinovanie
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typ: Morčacie stehno podávame nielen s kapustou, ale aj s varenými zemiakmi.