Potrebujeme:
250 g cestovín
150 g červenej šošovice
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
8 sušené paradajky
1 hruška
5 plátkou sušenej šunky
2 PL sekaných vlašských orechov
1 PL oleja zo sušených paradajok
50 g kukurice
100 ml vývaru
1 PL čerstvej mäty
1 PL citrónovej šťavy
kurkuma
Soľ
POSTUP:
- Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Červenú šošovicu dvakrát premyjeme a pridáme ju k cibuli. Zalejeme teplým vývarom a dusíme do mäkka. Ak je šošovica mäkká ponorným mixérom ju rozmixujeme na hladkú hmotu.
- Potom pridáme prelisovaný cesnak, kukuricu a na kocky nakrájané sušené paradajky. Ochutíme soľou, štipkou kurkumy, čerstvou mätou a podľa chuti citrónovou šťavou.
- Na panvici opečieme na prúžky nakrájanú šunku, pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú hrušku. Keď je hruška mäkká pridáme orechy a 1 minútu ešte všetko spolu opražíme.
- Omáčky podávame s cestovinami varenými v slanej vode a vrch posypeme s zmesou hrušky, šunky a orechov.
Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduchá
Typy: Omáčku môžete prevoňať i tymiánom, či bazalkou.