Cestoviny so šošovicovou omáčkou a hruškou

Potrebujeme:            

250 g  cestovín

150 g červenej šošovice

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

8 sušené paradajky

1 hruška

5 plátkou sušenej šunky

2 PL sekaných vlašských orechov

1 PL oleja zo sušených paradajok

50 g kukurice

100 ml vývaru

1 PL čerstvej mäty

1 PL citrónovej šťavy

kurkuma

Soľ

POSTUP:

  1. Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Červenú šošovicu dvakrát premyjeme a pridáme ju k cibuli. Zalejeme teplým vývarom a dusíme do mäkka. Ak je šošovica mäkká ponorným mixérom ju  rozmixujeme na hladkú hmotu.
  2. Potom pridáme prelisovaný cesnak, kukuricu a na kocky nakrájané sušené paradajky. Ochutíme soľou, štipkou kurkumy, čerstvou mätou a podľa chuti citrónovou šťavou.
  3. Na panvici opečieme na prúžky nakrájanú šunku, pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú hrušku. Keď je hruška mäkká pridáme orechy a 1 minútu ešte všetko spolu  opražíme.
  4. Omáčky podávame s cestovinami varenými v slanej vode a vrch posypeme s zmesou hrušky, šunky a orechov.

Čas prípravy: 20 minút

Počet porcií: 2

Úroveň: jednoduchá

Typy: Omáčku môžete prevoňať i tymiánom, či bazalkou.

Vložiť komentár