Potrebujeme:
1 bravčovú panenku
8 ks fazuľových strukov
7 sušených paradajok
1 ČL plnotučnej horčice
3 plátky šunky
Mleté čierne korenie
Mletú sladkú papriku
Soľ
2 PL oleja
Omáčka:
2 ČL hnedého cukru
150 ml šťavy z višňového kompótu
30 g vykôstkovaných višní
Šťava z ½ citróna
Štipku chilli korenia
Mleté nové korenie
Soľ
POSTUP:
- Panenku očistíme, opatrne narežeme a vyklepeme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Natrieme horčicou.
- Fazuľové struky umyjeme, 4 minúty uvaríme v osolenej vode a prepláchneme studenou vodou, aby si zachovali zelenú farbu. Šunku poukladáme na roztvorenú panenku. Do stredu umiestnime na polovicu prekrojené sušené paradajky a fazuľové struky.
- Opatrne zvinieme a prichytíme špáradlami, aby sa nám panenka neotvárala.
- Na rozohriatej panvici naplnenú panenku opečieme z každej strany a dáme ju dopiecť do rozohriatej rúry na 180°C na cca 20 min. Po vybratí z rúry ju ešte zakryjeme alobalom, aby sa dorobila.
- Medzitým si pripravíme višňovú omáčku. Najskôr necháme skaramelizovať hnedý cukor, potom ho zalejeme višňovou šťavou, ktorú redukujeme. Nakoniec do omáčky vylejeme višne, necháme ich prehriať. Hotovú omáčku dochutíme citrónovou šťavou, chilli, korením a soľou.
Čas na prípravu: 40 minút
Počet porcií: 3
Úroveň: stredná
Typ: Ak nemáte čas redukovať višňovú šťavu, na zahustenie môžete použiť aj kukuričný škrob.