Zdravé hranolky s paradajkovým dipom

Potrebujeme:            

1 zeler

1 cvikla

1 batát

2 mrkvy

2 petržleny

1 PL olivového oleja

1 ČL byliniek (rozmarín, tymín, petržlenové vňať)

Soľ

Dip:                           

1 konzerva lúpaných paradajok

1 červená paprika

1 šalotka

½ PL olivového oleja

½ chilli papričky

1 PL limetkovej šťavy

2 PL čerstvého koriandru

½ ČL mletej rasce

Soľ

POSTUP:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájame na tvar hranoliek. Dôkladne ich papierovou utierkou osušíme a rozložíme na plech.
  2. Osolíme, posypeme nasekanými bylinkami, pokvapkáme olejom, premiešame a dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 200°C približne 30 minút. 

Dip:

  1. Na troške olivového oleja orestujeme nakrájanú šalotku a papriku.
  2. Rozmixujeme lúpané paradajky, pridáme k nim orestovanú šalotku a papriku, nakrájanú chilli papričku a koriadner, šťavu z limetky, rascu a soľ.
  3. Všetko spolu rozmixujeme a ak je potreba podľa svojej chuti dochutíme.

Čas na prípravu: 10 minút + 30 minút pečenie

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typ: Na hranolky môžeme použiť aj korenia ako kurkumu, mletú škoricu, papriku či kardamon.

Vložiť komentár