Potrebujeme:
3 hrste čerstvých húb
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 mrkvy
3 zemiaky
2 PL oleja
1 PL hladkej múky
1 ČL mletá červená paprika
Štipku mletého korenia
Soľ
Vegeta
Domáce cestoviny:
1 vajce
150 g hrubej múky
Soľ
POSTUP:
- Čerstvé nazbierané huby (kozáky, suchohríby, masliaky,…) očistíme a nakrájame.
- Cibuľu s cesnakom nakrájame na jemno a orestujem na oleji. Pridáme huby a za občasného miešania ich dusíme približne 20 minút. Ak prihárajú podlejeme ich.
- Huby dochutíme soľou, mletou červenou paprikou, korením a poprášime múkou. Po chvíli ich zalejeme teplou vodou.
- Do hubovej polievky pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a zemiaky. Polievku dochutíme vegetou a varíme do zmäknutia zeleniny.
Cestoviny:
- V menšej miske rozšľaháme vajíčko. Pridáme soľ. Počas ručného miesenie prisypávame múku, aby kým nemáme husté cesto.
- Pomúčenými rukami trháme z cesta malé kúsky, ktoré stačíme v prsoch. Vzniknú nám malé „peniažky“ v priemere 0,5 cm. Aby sa nám hotová cestovina nezlepila v miske ju posypávame múkou.
- Hotovú cestovinu uvaríme v osolenej vode.
Čas varenia: 60 minút
Počet porcií: 6
Úroveň: jednoducháTypy: Cestoviny si urobte skôr a huby potom môžete zaliať aj vodou z cestovín.