Ryžové rezance s bravčovými kúskami

Potrebujeme:            

200 g bravčového mäsa

1 väčšia mrkva

1 menší pór

120 g bielej hlávkovej kapusty

100 g húb shittake

½  chilli papričky

20 g čerstvého zázvoru

300 g ryžové rezance

4 PL sójovej omáčky

1 PL worchestrovej omáčky

1 strúčik cesnaku

2 PL oleja

Mletá rasca

Soľ

POSTUP:

  1. Bravčové mäso nakrájame na malé kocky. Na panvicu dáme rozohriať olej a naň dáme pripravené mäso. Osolíme a ochutíme rascou. Podľa potreby môžeme podliať vodou. Dusíme do mäkka.
  2. Medzi tým si nakrájame na pásiky očistenú mrkvu, pór a kapustu.  Zázvor a chilli papričku si nasekáme na jemno.
  3. Podľa návodu si pripravíme rezance. Keď ich máme scedené, dáme ich na prázdnu panvicu s trochou oleja a opražíme ich.
  4. Keď je mäso takmer mäkké pridáme worchestrovú omáčku,  zázvor, chilli papričku, huby a mrkvu. Podusíme ho a približne po 5 minútach pridáme aj kapustu a pór. Všetko spolu premiešame a dodusíme. Dávame pozor, aby zelenina nebola príliš mäkká.
  5. Všetko prelejeme sójovou omáčkou a pridáme opražené ryžové rezance.

Čas prípravy: 35 min.

Počet porcií: 3

Úroveň: stredná

Typy: Ak chcete bezmäsitú verziu namiesto bravčoviny môžete použiť tofu.

Vložiť komentár