Potrebujeme:
200 g bravčového mäsa
1 väčšia mrkva
1 menší pór
120 g bielej hlávkovej kapusty
100 g húb shittake
½ chilli papričky
20 g čerstvého zázvoru
300 g ryžové rezance
4 PL sójovej omáčky
1 PL worchestrovej omáčky
1 strúčik cesnaku
2 PL oleja
Mletá rasca
Soľ
POSTUP:
- Bravčové mäso nakrájame na malé kocky. Na panvicu dáme rozohriať olej a naň dáme pripravené mäso. Osolíme a ochutíme rascou. Podľa potreby môžeme podliať vodou. Dusíme do mäkka.
- Medzi tým si nakrájame na pásiky očistenú mrkvu, pór a kapustu. Zázvor a chilli papričku si nasekáme na jemno.
- Podľa návodu si pripravíme rezance. Keď ich máme scedené, dáme ich na prázdnu panvicu s trochou oleja a opražíme ich.
- Keď je mäso takmer mäkké pridáme worchestrovú omáčku, zázvor, chilli papričku, huby a mrkvu. Podusíme ho a približne po 5 minútach pridáme aj kapustu a pór. Všetko spolu premiešame a dodusíme. Dávame pozor, aby zelenina nebola príliš mäkká.
- Všetko prelejeme sójovou omáčkou a pridáme opražené ryžové rezance.
Čas prípravy: 35 min.
Počet porcií: 3
Úroveň: stredná
Typy: Ak chcete bezmäsitú verziu namiesto bravčoviny môžete použiť tofu.