Potrebujeme:
12 kuracích krídel
2 PL oleja
1 cibuľka
2 strúčiky cesnaku
2 PL tekutého medu
1 PL paradajkového pretlaku
1 ČL horčice
3 PL sójovej omáčky
1 PL sezamového oleja
1 PL worchestrovej omáčky
½ PL chilli omáčky
Mleté čierne korenie
Soľ
Šalát:
3 väčšie mrkvy
2 pomaranče
30 g vlašských orechov
Soľ
POSTUP:
- Najskôr si pripravíme marinádu na krídelká. Do hrnca dáme speniť najemno nakrájanú cibuľku a cesnak. Potom postupne pridáme všetky ostatné uvedené suroviny a necháme pár minút prevrieť (cca 3 minúty). Krídelká zalejeme marinádou, premiešame a vylejeme na pekáč. Pečieme pri teplote 180°C cca 45 minút. Potom rúru prepneme na funkciu gril a dopečieme na 200°C cca 10 minút.
Šalát:
- Mrkvu nastrúhame a dužinu pomarančov nakrájame na malé kocky. Šalát osolíme, pokvapkáme šťavou z pomarančov a posypeme nasekanými orechmi. Poriadne premiešame a môžeme podávať
Čas prípravy: 50 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typy: Ak je obdobie feniklu môžete ním obzvlášniť šalát a to nasledovne: fenikel umyjeme, odstránime drevnaté časti a na nakrájame na tenké prúžky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľku odstáť, aby zmäkol. Takto pripravený ho zamiešame do šalátu.