Potrebujeme:
4 kuracie stehná
2 rožky
3 vajíčka
2 strúčky cesnaku
3 PL petržlenovej vňate
4 PL olivového oleja
Mletý rozmarín
Mletá sladká paprika
Soľ
200 g dlhozrnne ryže
1 pomaranč
2 PL mandľových lupienkov
POSTUP:
- Najskôr si pripravíme plnku. Nakrájame rožky na malé kocky. Pridáme rozšľahané vajíčko, nasekanú petržlenovú vňať, lisovaný cesnak, korenie a soľ. Plnku poriadne rukou premiešame. Ak sa moc rozpadáva pridáme trošku strúhanky.
- Umyté kuracie stehne osušíme. Rukou vytvoríme pod kožou otvor, ktorý naplníme pripravenou plnou. Hotové stehná uložíme na pekáč. Každé pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme paprikou a rozmarínom.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C cca 50 – 60 minút. Ku koncu môžeme pridať na 200°C.
Pomarančová ryža:
- Ryžu prepláchneme, osolíme a zalejeme vodou v pomere 1:2. Necháme ju od doby vrenia na miernom plameni 15 minút, pričom ju nemiešame a ani neotvárame. Potom ju odstavíme a necháme aspoň 10 minút odpočívať.
- Pomaranč ošúpeme a dužinu bez šúp nakrájame na malé kocky. Môžeme ponechať trochu aj jeho šťavy. Pomaranč pridáme k dodusenej ryži a poriadne premiešame. Na záver ju posypeme lupienkami z mandlí.
Čas prípravy: 50 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typy: Hotové stehná môžete posypať na prúžky pokrájanou, opečenou sušenou šunkou.