Plnené kuracie stehná s pomarančovou ryžou

Potrebujeme:            

4 kuracie stehná

2 rožky

3 vajíčka

2 strúčky cesnaku

3 PL petržlenovej vňate

4 PL olivového oleja

Mletý rozmarín

Mletá sladká paprika

Soľ

200 g dlhozrnne ryže

1 pomaranč

2 PL mandľových lupienkov

POSTUP:

  1. Najskôr si pripravíme plnku. Nakrájame rožky na malé kocky. Pridáme rozšľahané vajíčko, nasekanú petržlenovú vňať, lisovaný cesnak, korenie a soľ. Plnku poriadne rukou premiešame. Ak sa moc rozpadáva pridáme trošku strúhanky.
  2. Umyté kuracie stehne osušíme. Rukou vytvoríme pod kožou otvor, ktorý naplníme pripravenou plnou. Hotové stehná uložíme na pekáč. Každé pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme paprikou a rozmarínom.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C cca 50 – 60 minút. Ku koncu môžeme pridať na 200°C.

Pomarančová ryža:

  • Ryžu prepláchneme, osolíme a zalejeme vodou v pomere 1:2. Necháme ju od doby vrenia na miernom plameni 15 minút, pričom ju nemiešame a ani neotvárame. Potom ju odstavíme a necháme aspoň 10 minút odpočívať.
  • Pomaranč ošúpeme a dužinu bez šúp nakrájame na malé kocky. Môžeme ponechať trochu aj jeho šťavy. Pomaranč pridáme k dodusenej ryži a poriadne premiešame. Na záver ju posypeme lupienkami z mandlí.

Čas prípravy: 50 minút

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typy: Hotové stehná môžete posypať na prúžky pokrájanou, opečenou sušenou šunkou.

Vložiť komentár