Potrebujeme:
500 g hovädzieho stehna
1 cibuľa
4 kyslé uhorky
2 dcl vývaru
1 PL oleja
1 ČL horčice
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Hovädzie mäso si nakrájame na rezančeky, ktoré osolíme a okoreníme.
- Na oleji orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku. Pridáme prichystané hovädzie mäso.
- Ak je mäso zatiahnuté z každej strany, pridáme na kocky nasekanú kyslú uhorku. Mäso zalejeme teplým vývarom.
- Dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme horčicu. Ak je potrebné soté dochutíme soľou.
Čas na prípravu: 60 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduché
Typ: Hovädzie soté podávame s praženou tarhoňou, ktorú si môžeme pripraviť nasledovne: Tarhoňu na sucho orestujeme. Keď začne hnednúť pridáme trošku olivového oleja. Chvíľku opäť orestujeme, osolíme a zalejeme ju vodu v pomere 2:3. Zakryjeme vodu a varíme na miernom plameni, kým sa nám voda neodparí cca 15 minút.