Potrebujeme:
500 ml perlivej minerálnej vody
200 g hladkej múky
1 PL kakaa
2 vajíčka
2 PL hnedého cukru
Štipka soli
3 PL oleja
½ ČL prášku do pečiva
ríbezľový džem
50 g strúhaný kokos
50 g nasekaných orechov
250 g drobného ovocie (čučoriedky, maliny, jahody,…)
2 banány
POSTUP:
- Urobíme si cesto na palacinky. Zmiešame minerálnu vodu, olej, vajíčka, cukor, soľ, prášok do pečiva, kakao a postupne hladnú múku. Cesto vypracujeme tak, aby nám neostali žiadne hrudky.
- Na rozohriatej panvici robíme palacinky, ktoré opečieme z oboch strán do zlata.
- Keď máme palacinky hotové môžeme ich začať prekladať a to nasledovne: na spodok dáme palacinku, natrieme ju tenkou vrstvou džemu a posypeme mletými orechmi, poukladáme na kolieska nakrájaný banán. Plnku zakryjeme druhou palacinkou, ktorú potrieme opäť džemom a posypeme kokosom. Na vrch dáme tretiu palacinku a postup opakujeme až kým sa nám neminú palacinky. Tortu zakončíme plnkou, na ktorú poukladáme umyté drobné ovocie.
- Hotovú tortu necháme postáť a môžeme podávať.
Čas prípravy: 60 min.
Počet porcií: 10
Úroveň: stredná
Typy: V menšom hrnčeku si roztopíme mrazené lesné ovocie, ak je príliš kyslé podľa chuti ho osladíme kryštálovým cukrom. Ovocie miešame a redukujeme, aby sme sa zbavili prebytočnej vody. Hotové ovocie tyčovým mixérom rozmixujeme pár otáčkami (ponechajme aj celé kúsky). Ovocnou zmesou polejeme hotovú tortu.