Potrebujeme:
200 g cestovín
300 g čerstvého lososa
1 citrón
30 g hrášku
30 g kukurice
50 g šampiňónov
4 plátky prosciutto
1 PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
2 paradajky
1 PL kôpru
Soľ
POSTUP:
- Šunku prosciutto si nakrájame na panvici a opekáme na panvici s olivovým olejom. Cesnak si nasekáme na jemno a pridáme k šunke. Keď máme všetko orestované pridáme na štvrtiny nakrájané šampiňóny a hrášok s kukuricou.
- Po chvíli pridáme na kocky nakrájaného čerstvého lososa bez kože. Posypeme ho kôprom, soľou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Na záver pridáme nakrájané paradajky. Všetko necháme prejsť varom. Do pripravenej zmesi dáme v slanej vode uvarené cestoviny a premiešame.
Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduchá
Typy: Ak je obdobie špargle, potom hrášok a kukuricu zameníme za špargľu, ktorú pripravíme nasledovne: Špargľu si ošúpeme a uvaríme v slanej vode cca 3 minútu. Hlavičky necháme trčať z hrnca. Po uvarení ju prepláchneme studenou vodou, aby nestratila farbu a nakrájame 5 – 7 cm kúsky. Špargľu pridáme do pokrmu spolu s paradajkami.