Kuracia roládky so šampiónmi

Potrebujeme:            

2 kuracie prsia

1 PL olivového oleja

2 PL byliniek (tymián, kôpor, bazalka)        

1 strúčik cesnaku

2 PL hladkej múky

150 ml zeleninový vývar

¼ ČL mletej červenej papriky

Plnka:                         

250 g šampiňónov

2 rožky

1 jarná cibuľka

1 strúčky cesnaku

1 PL oleja

2 PL čerstvej petržlenovej vňate

2 vajíčka

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pokrájame na tenšie plátky a mierne naklepeme. V miske si rozmiešame olej, soľ, bylinky a lisovaný cesnak. Bylinkovou zmesou poriadne natrieme pripravené kura a necháme ho približne 30 minút postáť. 
  2. Medzitým si pripravíme plnku. Na panvici orestujeme jarnú cibuľku. Pridáme nakrájané šampiňóny (4 ks si necháme do omáčky) a chvíľku podusíme. Do misy dáme na kocky nakrájané rožky, podusené šampiňóny, lisovaný cesnak, vajíčka, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Plnku poriadne premiešame.
  3. Na kuracie kúsky dáme plnku a opatrne zvinieme do rolády. Aby sa nám nerozvinula zopneme ju kovovou ihlou, alebo ju stiahneme niťou.
  4. Roládky z vrchu osolíme, obalíme v múke a opečieme na panvici do zlata. Mäso dopečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 10 minút.
  5. Medzitým si pripravíme omáčku a to nasledovne: vo výpeku osmažíme múku, zalejeme teplým vývarom, pridáme nakrájané šampiňóny, zredukujeme a nakoniec dochutíme soľou a paprikou.

Čas prípravy: 50 minút

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typy: Kuracie roládky môžeme podávať klasicky s ryžou, alebo výborné sú k tomu aj nové zemiaky, ktoré prekrojíme aj so šupkou, nadrežeme a posypete krájanými škvarkami. Zemiaky pečte na 190 °C cca 25 minút.

Vložiť komentár