Morčacie karbonátky s prekvapením v šošovicovej omáčke

Potrebujeme:            

500 g morčacích pŕs

1 cibuľa

1 cesnak

1 paprika

15 ks zelených olív

1 P byliniek (petržlenová vňať, kôpor)

1 PL worchestrovej omáčky

Štipka muškátového orieška

Mleté nové korenie

Soľ

12 ks prekvapenia (sušená paradajka, brusnice, slivka)

Šošovicová omáčka:

250 g červenej šošovice

400 ml vývaru

1 PL citrónovej šťavy

¼  ČL sézamovej pasty

¼ ČL kurkumy

1 strúčik cesnaku

Soľ

POSTUP:

  1. Cibuľu a papriku pokrájame na malé kocky, ktoré na troške olivového oleja orestujeme.
  2. Morčacie prsia zomelieme (nemusíme dohladka, môžu ostať aj malé kúsky) a dáme do misy. Pripravené mäso ochutíme lisovaným cesnakom, kúskami olív (nemusí byť), bylinkami, worchestrovou omáčkou, muškátovým orieškom, korením a soľou. Nezabudneme pridať aj orestovanú cibuľu s paprikou.
  3. Mäso poriadne premiešame a rukami tvarujeme fašírky. V každej fašírke ukryjeme prekvapenie v podobe sušenej paradajky, alebo namočenej slivky. Hotové fašírku ukladáme na papier na pečenie. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200°C cca 20 minút, potom ich otočíme a pečieme do zlatista.

Omáčka:

  1. Červenú šošovicu prepláchneme, dáme do hrnca a zalejeme teplým vývarom. Osolíme.
  2. Šošovicu varíme do zmäknutia, ak je potreba dolejeme vodu. Nie však veľa, aby nám namiesto omáčky nevznikla polievka.
  3. Po uvarení šošovicu ponorným mixérom rozmixujeme, vrátime na sporák a dochutíme listovaným cesnakom, sézamovou pastou, kurkumou a citrónovou šťavou. Necháme prejsť varom a odstavíme.

Čas prípravy:15 min. + 30 minút (pečenie)

Počet porcií: 4

Úroveň: stredná Typy: Na obohatenie jedla môžete pripraviť uhorkovo – hruškový šalát.

Vložiť komentár