Potrebujem:
300 g čerstvého lososa
4 PL sójovej omáčky
1 PL worchestorvej omáčky
1 ČL medu
1 strúčik cesnaku
1 PL octu balzamico
1 ČL zázvoru
Zeleninové tagliatelle:
50 g cestovín tagliatelle
1 mrkva
1 mladá cuketa
1 ČL ľanových semienok
1 ČL sezamových semienok
1 PL čerstvej petržlenovej vňate
1 PL olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
Soľ
POSTUP:
- Do menšieho hrnca dáme sójovú a worchestrovú omáčku, med, lisovaný cesnak, balzamico a nastrúhaný zázvor (príp. mletý). Marinádu varíme 3 minútu a necháme ju vychladnúť.
- Do vychladnutej marinády naložíme na filety nakrájaného losos. Marinujeme ho na chladnom mieste približne pol hodinu.
- Marinovaného lososa opekáme na rozohriatej panvicu z obidvoch strán približne po 4 minúty. Po vybratí z panvice ho pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
- Mrkvu a cuketu si ošúpeme a pomocou škrabky z nej urobíme dlhé pásiky pripomínajúce tagliattele.
- Zeleninové tagliattele orestujeme na olivovom oleji pridáme semienka a po chvíli aj cestoviny. Všetko dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Hotové premiešame z petržlenovou vňaťou a hneď odstavíme.
Čas prípravy: 35 minút
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduchá
Typy: Marinádu z lososa nevyhadzujete. Vylejte ju na panvicu a po redukcii si ňou lososa polejte.