Zemiaková haruľa plnená mäsom

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2 vajcia

1 väčšia cibuľa

3 strúčky cesnaku

30 g hladkej múky

1 PL majoránky

0,5 ČL mletej rasce

0,5 ČL soli

mleté čierne korenie podľa chuti

400 g bravčového pliecka

3PL sójovej omáčky

1ČL horčice

mleté čierne korenie

mletú červenú papriku

soľ

olej

POSTUP:

  1. Zemiaky ošúpeme a na jemno nastrúhame (môžeme použiť aj mixér). Pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak, korenie, soľ, rascu, vajíčka a majorán. Na zahustenie, podľa potreby, pridáme múku.
  2. Na panvicu dáme trošku oleja. Keď sa rozpáli pridáme na kocky nakrájané mäso, ktoré dochutíme sójovou omáčkou, horčicou, paprikou, korením a soľou. (Pre výraznejšiu chuť, mäso si môžeme dopredu napácovať a nechať postáť na chladnom mieste). Keď je mäso hotové odstavíme ho.
  3. Na vymastený a múkou vysypaný plech dáme vrstvu zemiakovej zmesi (viac ako polovicu), potom dáme pripravené bravčové mäso, ktoré prikryjeme zvyškom harule. Dáme piecť do predhriatej rúry na 190°C cca 45 min. do zlatista.

Čas prípravy: 60 min.

Počet porcií: 4

Úroveň: stredná

Typ: Hotový pokrm najlepšie chutí s kyslou kvasenou kapustou.

Vložiť komentár