Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2 vajcia
1 väčšia cibuľa
3 strúčky cesnaku
30 g hladkej múky
1 PL majoránky
0,5 ČL mletej rasce
0,5 ČL soli
mleté čierne korenie podľa chuti
400 g bravčového pliecka
3PL sójovej omáčky
1ČL horčice
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
soľ
olej
POSTUP:
- Zemiaky ošúpeme a na jemno nastrúhame (môžeme použiť aj mixér). Pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak, korenie, soľ, rascu, vajíčka a majorán. Na zahustenie, podľa potreby, pridáme múku.
- Na panvicu dáme trošku oleja. Keď sa rozpáli pridáme na kocky nakrájané mäso, ktoré dochutíme sójovou omáčkou, horčicou, paprikou, korením a soľou. (Pre výraznejšiu chuť, mäso si môžeme dopredu napácovať a nechať postáť na chladnom mieste). Keď je mäso hotové odstavíme ho.
- Na vymastený a múkou vysypaný plech dáme vrstvu zemiakovej zmesi (viac ako polovicu), potom dáme pripravené bravčové mäso, ktoré prikryjeme zvyškom harule. Dáme piecť do predhriatej rúry na 190°C cca 45 min. do zlatista.
Čas prípravy: 60 min.
Počet porcií: 4
Úroveň: stredná
Typ: Hotový pokrm najlepšie chutí s kyslou kvasenou kapustou.